Onze visie

Wij zijn een kleinschalige Australian Shepherd kennel gelegen in het midden van het land. Hieronder onze visie voor het ras.

De Australian Shepherd is een sportieve hond, energiek zonder nerveus te zijn, waaks en licht gereserveerd zonder angstig of agressief te zijn. Verder zeer veelzijdig, makkelijk trainbaar en intelligent met een sterke wil om voor zijn baas te werken.

Graag zien wij een goed gebouwde hond met passend bone en goed gangwerk die ook werklustig, gefocused en beheerst is en nog in het bezit van drijfinstinct (Inzicht en balans).

Bovenstaande is onze visie en een ideaal om naar te streven.


Uiterlijk, karakter, werkvermogen en uiteraard gezondheid worden allemaal meegenomen in het zoeken van de juiste combinaties.
Pups worden op karakter geplaatst, maar we houden wel rekening met eventuele voorkeuren.

Wij fokken australian shepherds voor de sport volgens het fokreglement van de Australian Shepherd Club Nederland

Wij vinden het belangrijk het hoedinstinct te behouden in dit prachtige ras. Wij focussen ons allereerst op fysiek en mentaal gezonde honden die veelzijdig ingezet kunnen worden. Australian Shepherds zijn makkelijk trainbare honden maar niet geschikt voor de beginnende hondenbezitter. Hun karakters zijn complex en geven maar weinig ruimte voor foutjes bij de opvoeding en socialisatie. Ze zijn zeer gevoelig voor trauma’s en kunnen een behoorlijke klap krijgen van 1 slechte ervaring vooral op jonge leeftijd.

Bedenk dus als je in die prachtige ogen kijkt en valt voor de veelkleurige glanzende vacht of ook het karakter echt is wat je zoekt. Wij geven de voorkeur aan mensen die een hondensport (willen) beoefenen.
Voor een aantal voorbeelden van hondensporten:
ascn.nl/activiteiten/hondensporten

Dogfrisbee
Agility
Obedience
Vee drijven